Werkwijze

Een sessie

Intakegesprek
De eerste sessie is een intakegesprek en duurt 1 – 1,5 uur. In deze sessie leren we elkaar beter kennen. We gaan jouw hulpvraag onderzoeken en brengen zaken in kaart. Samen analyseren we waar jouw knelpunten, vragen en krachten liggen. Vervolgens gaan we daarmee aan de slag op een positieve wijze. Soms kunnen we er gelijk mee aan de slag en soms zijn een aantal sessies prettiger.

Vervolg sessies
Aan het einde van het intakegesprek bespreken we of je een vervolgtraject ingaat. Op deze wijze is vooraf duidelijk hoe jouw ontwikkelingsproces vorm krijgt. Wat voor jouw prettig werkt en waar jij het meeste effect mee behaalt.

Meer over persoonlijke coaching en hulpvragen

Kosten (particulieren)

Sessies 
Intakegesprek (1 – 1,5 uur): € 90,- (inclusief BTW)
Vervolgsessie (1 uur): € 90,- (inclusief BTW)

Pakket
Pakket vanaf 6 gesprekken (inclusief intakegesprek): 10% korting.

Spiegelreflectiesessie
Een éénmalige spiegelreflectiesessie (1,5 uur): € 135,- (inclusief BTW)
n.b. Mocht hierna behoefte zijn aan vervolggesprekken, dan wordt deze sessie als ‘Eerste sessie’ berekend (€ 90,-).

Vergoeding werkgever
Jezelf persoonlijk ontwikkelen, beter in balans komen, je persoonlijke effectiviteit vergroten, of beter kunnen omgaan met je (werk)omgeving. Jouw persoonlijke ontwikkeling is niet alleen waardevol voor jezelf, maar ook voor jouw werkgever! Vaak kan een werkgever jouw persoonlijke ontwikkeling ook vergoeden vanuit bijvoorbeeld het budget opleiding en ontwikkeling. Vraag jouw werkgever hiernaar!

Meer over persoonlijke coaching en hulpvragen

Maatwerk

Bij een coachings-sessie of -traject werken wij vanuit een zogenaamde ‘hulpvraag’. Hier gaan wij praktisch en op een positieve manier mee aan de slag. Jij hebt de regie en bepaalt zelf de kaders hierin.

Vrijblijvend ‘oriëntatie’ gesprek
“Kan persoonlijke coaching mij helpen?” “Past het bij mij?” “Is er wel een klik?” “Wat moet ik me er bij voorstellen?” Allemaal logische vragen. Dus laten we eerst even kennismaken! Het is altijd mogelijk om vrijblijvend kennis te maken. Een gesprek van een half uurtje om elkaar te zien en te horen én te kijken of wij iets voor je kunnen betekenen. Mail of app gerust voor een afspraak met een kopje koffie. Een telefonische- of Skype/Teams afspraak kan natuurlijk ook.

Mogelijkheden
In de meeste gevallen is het handig om een traject van een aantal sessies met een bepaalde tussenperiode te plannen. Dit geeft de ruimte om tussendoor al aan de slag te gaan met wat jij wilt. Ook na een traject is het vaak prettig om na een langere tijd af en toe te evalueren hoe alles loopt, bijvoorbeeld elk half jaar. Alles natuurlijk hoe jij dit wilt. 

Meer over persoonlijke coaching en hulpvragen

 

Psychodynamische technieken

Tijdens een sessie praten we met elkaar en brengen we zaken in kaart. We  analyseren waar bijvoorbeeld knelpunten of juist krachten liggen. Vervolgens gaan we daarmee op een positieve wijze aan de slag.

Psychodynamische technieken
Bij psychodynamische technieken, worden allerlei gedachten, gevoelens en ideeën van de cliënt(e) dynamisch, dus actief en continue, in beweging gezet. Door intensieve gesprekken krijg je onder andere inzicht in je overlevingsstrategieën en gewoonten. Wij coachen je actief om zelf oplossingen te zoeken die echt goed bij jou passen. Daardoor kan je de nieuwe ideeën en inzichten ook helemaal eigen maken. Er blijft meer energie over voor zaken die voor jou waardevol zijn. Je gaat keuzes maken die beter bij je passen. Het gevoel van ‘een geheel binnen jezelf’ groeit en je zult je vitaler gaan voelen.

Er worden dus geen standaard trucjes aangeboden. Je ervaart bij psychodynamica de intensiteit van emoties en blokkades, de opluchting en de verhelderende inzichten. Het nieuwe denken en handelen komen dan echt vanuit jezelf en na een aantal sessies word je de persoon die je eigenlijk bent. Deze technieken komen voort uit o.a. het NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en de Neuro Semantiek.

Psychodynamica (achtergronden)
Psychodynamica omvat het krachtenspel van zelfbeeld, verlangens en emoties. Daarbij wordt gekeken naar verschillende niveau’s: gedrag, gedachten, emoties, lichamelijk, zingeving en omgeving. Wanneer deze niveau’s met elkaar in balans zijn, zit je goed in je vel en voel je je vitaal. De dynamiek tussen zelfbeeld, verlangens en emoties werken op een krachtige en positieve manier voor je.

Meestal zijn wij ons niet bewust van de oorzaak van de veranderingen en vragen wij ons af waarom onze gemoedstoestand zo plotseling kan veranderen. Door verdieping van zelfinzicht en bewustzijn, krijgen wij inzicht in onze eigen psychodynamische processen en kunnen wij een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.

Psychoanalytisch denken (achtergronden)
Deze bewustwording is een essentieel aspect van het psychoanalytische denken. De gedachte dat de geest een krachtenspel vormt van motieven, verlangens en impulsen enerzijds, en normen en waarden anderzijds. Het feitelijke gedrag is een meer of minder geslaagd compromis daarvan. Dit is de essentie van alle psychoanalytische modellen. “Psychoanalyse is een dynamische zienswijze, die het psychische leven tot een spel van begunstigende en remmende krachten herleidt” (Freud). Naast het ‘topische’ en het ‘economische‘ gezichtspunt is de dynamische zienswijze de belangrijkste in de psychoanalyse.

 

Wat is het verschil tussen een coach en therapeut?

Het belangrijke verschil tussen een psychodynamisch coach en psychodynamisch therapeut, is het uitgangspunt dat een coach de hulpvraag van een ‘coachée’ (cliënt) als uitgangspunt neemt en hem of haar helpt hier inzichten in te geven en handvatten aanreikt om hier zelf mee aan de slag te gaan. Het verschil is ook goed uit te leggen met behulp van een metafoor. Bijvoorbeeld: Je hebt een kapotte auto en je wilt dat deze zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Een coach begeleidt jou bij het leren hoe je de auto kunt repareren, terwijl een therapeut jou laat ontdekken hoe de auto kapot kon gaan. Het gaat bij een therapeut vaak om zwaardere problematiek.

Coach
Een coach helpt je bijvoorbeeld:

 • Als je inzicht wilt krijgen in je kernwaarden en intrinsieke motivatie
 • Als je inzicht wilt krijgen in jouw eigen doelstellingen en wensen
 • Als je stress wilt beperken in het dagelijks leven
 • Als je (meer) balans zoekt tussen werk en privé
 • Als je meer bewust van jezelf wilt worden
 • Als je jouw motivatie en zelfdiscipline wilt verbeteren

 

Of als je zit met vragen als:

 • Hoe word ik assertiever?
 • Hoe overwin ik mijn dertigers-, veertigers- of vijftigersdilemma?
 • Waar komt die onrust toch vandaan?
 • Hoe maak ik de juiste keuze?
 • Hoe voorkom ik terugkerende conflicten, privé of op het werk?
 • Hoe voorkom ik overmatige stress en gespannenheid?

 

Therapeut
Een therapeut is gespecialiseerd op de aanpak van oorzaken van bijvoorbeeld:

 • Verslaving
 • Geestesziektes
 • Depressie
 • Angsten
 • Slaap –of eetproblemen
 • Trauma
 • Persoonlijkheidsstoornissen