Over

Antonnet Backer
Geboren, getogen en wonend in Rijssen. Ik ben getrouwd en we hebben twee prachtige zonen. Naast mijn coachingspraktijk ben ik werkzaam als Senior beleidsadviseur bij Veilig Thuis Twente, het regionale advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Ik ben sportief, hou van zingen en het leven positief benaderen!

Mijn aanpak is praktisch en realistisch en ik zoek graag de samenwerking op. Ook in mijn praktijk werk ik graag intensief samen met collega coaches.

Mijn filosofie

Ik coach vanuit een nuchtere en realistische invalshoek. Mijn filosofie is eigenlijk heel simpel:

“We leven allemaal in dezelfde veeleisende maatschappij. Deze verander je niet. Hetzelfde geldt voor de mensen om je heen… dus je zal het echt zelf moeten doen.”

Dat beseffen is al de eerste stap. De volgende stap is, leer jezelf en jouw plek, binnen het hier en nu, beter kennen. Hierdoor ontdek je, dat jou eigen handelen en gedrag jezelf en anderen kan beïnvloeden. Door het voeren van intensieve gesprekken en door inzet van verschillende psychodynamische technieken kan ik helpen om beter inzicht te krijgen in jezelf en reik hierbij praktische handvatten aan. Mijn aanpak is positief en praktisch en vooral gericht op jouw specifieke behoefte.

Ervaring en opleiding

Ik ben bovenal mens en leef in dezelfde maatschappij. Ik werk, naast mijn praktijk, als Senior beleidsadviseur bij Veilig Thuis Twente. Altijd al ben ik geïnteresseerd geweest in het verhaal achter de mens. Dit werd nog sterker tijdens een post-academische opleiding Ketenregie aan het Erasmus. Daar ben ik veel bezig geweest met communicatie, hoe intermenselijke processen lopen én de dynamiek tussen verschillende organisaties en bedrijven. Dit wilde ik verder ontdekken en ben me hier meer in gaan ontwikkelen. Naast de post-HBO opleiding tot Psychodynamisch Coach (NOBCO gecertificeerd) en diverse aanvullende opleidingen en cursussen, bijvoorbeeld kleurcoaching, ben ik begin 2018 mijn eigen praktijk gestart in Rijssen.

Bekijk mijn LinkedIn profiel.

Aangesloten bij de NOBCO

Het aantal coaches in Nederland neemt nog steeds toe. Tegenwoordig zijn er veel mensen die zich coach noemen. De vraag is wanneer ben je een coach en welk niveau mag je verwachten van een coach? De Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO) helpt bedrijven, organisaties of individuen met het matchen van de juiste en professionele coach. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld een klacht in te dienen tegen een bij NOBCO aangesloten beroepscoach. Uw klacht wordt dan behandeld door de Commissie Klachtbehandeling, conform de klachtenprocedure en het klachtenreglement.

Wat mensen over mij zeggen

“Mijn eerste stappen op de arbeidsmarkt gingen mij toch minder eenvoudig af dan ik gehoopt had. Hierdoor ben ik via mijn werkgever in contact gekomen met Antonnet. Tijdens de eerste gesprekken, voelde het al erg vertrouwd. Ook was het soms erg fijn om met een onpartijdig iemand te praten. Antonnet kan erg goed luisteren en advies geven.”

“Antonnet heeft mij erg geholpen hoe structuur op te bouwen en controle te nemen in gesprekken, en hiermee het stapje extra te bereiken! Ik kan iedereen die met moeilijkheden zit haar hulp aanraden!”

Stefan (23), Rekken

 

“Je hebt mij enorm geholpen in het verkrijgen van inzichten, wat heb ik nu nodig en welke behoefte heb ik om te helen. Jij bent een leuk en warm mens 😁en professioneel bovendien.”

Margot (55), Hengelo

 

“In een periode van ontwikkeling en opleiding heb ik met Antonnet mogen werken. Gedrevenheid, professionaliteit en betrouwbaarheid bewonder ik in haar, als coach en als mens. Dynamiek in praktijk met Antonnet zal veel mensen verder kunnen brengen met persoonlijke ontwikkeling en inzichten.”

Sander (52), Zwolle

 

“Ik heb Antonnet leren kennen als een rustig, eerlijke en empathische persoonlijkheid. Ze heeft mij uitgedaagd om de koe bij de horens te vatten en vooral zelf aan de bal te zijn. Ze is toegankelijk waardoor je open durft en kunt zijn. Ze treedt coachend op waar nodig, ze is praktisch ingesteld en praat niet met je mee. Antonnet is zwijgzaam op de juiste momenten.”

Anouk (32), Rijssen

 

“Al vanaf mijn jeugd heb ik last van faalangst, maar vanwege uitlokkende factoren is dit in de loop van de jaren verergerd. Op de site staat dat Antonnet een praktische en realistische manier van aanpakken heeft, dit klopt ook in de praktijk.  Antonnet heeft mij letterlijk een spiegel voorgehouden en mijn valkuilen ontdekt.  Ze stelt de juiste vragen om je aan het nadenken te zetten. Soms was het confronterend, maar wel heel leerzaam. Achteraf gezien ben ik heel dankbaar dat Antonnet mij zo goed geholpen heeft. Ze luistert oprecht en komt met de juiste adviezen waardoor je weer positief verder kunt. Ik kan het iedereen aanraden om met een hulpvraag naar Antonnet te gaan.”

Marlon (28), Enter

 

“Het begon met een zoektocht. Ik met mijn vraag, mijn probleem, mijn dingetje. Ik dacht wel ongeveer te weten waaraan ik behoefte had en samen gingen we aan de slag. Met behulp van een paar eenvoudige oefeningen en een hoop zelfreflectie tekende zich in een aantal gesprekken af waar ik werkelijk mee aan de slag wilde. Dit stukje van het proces was op zich al de moeite waard! In de gesprekken die daarop volgde hebben we samen mijn uitdaging aangepakt!”

“Veranderen is hard werken! In het begin was ik mij de hele tijd bewust zijn van het eigen gedrag en dat wat ik eraan wilde veranderen. Langzaam ging het natuurlijker, makkelijker. De “klik” die nodig is om je bloot te durven geven aan je coach was er en ik heb de coaching van Antonnet als plezierig en effectief ervaren. Door het stellen van de juiste vragen werd ik geholpen om kritisch naar mezelf te kijken en samen bedachten we situaties die ik op kon zoeken om voorzichtig mijn nieuwe inzichten te testen en te toetsten. Voor mij werkte dit heel prettig!”

Pieter (37), Goor

(Uit privacyredenen zijn de persoonsgegevens gewijzigd)

Samenwerking

Via ‘Coach Kring Twente’ werk ik nauw samen met collega-coaches in de regio. Collega’s met allemaal hun eigen expertise. Door middel van gezamenlijke intervisiebijeenkomsten houden we elkaar scherp en leren we van elkaar. Dit is prettig, leerzaam en het biedt de mogelijkheid om de expertise van een collega in te kunnen zetten en samen initiatieven te ontplooien.

Meer over Coach Kring Twente