Persoonlijke coaching

De maatschappij van nu legt een grote druk op iedereen. Wij zetten je in je kracht en helpen je met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, balans tussen werk en privé, loopbaanontwikkeling of als je bijvoorbeeld het gevoel hebt ergens in vast te lopen.

Bij een coachings-sessie of -traject werken wij vanuit een zogenaamde ‘hulpvraag’. Hier gaan wij praktisch en op een positieve manier mee aan de slag. Jij hebt de regie en bepaalt zelf de kaders hierin.

Een hulpvraag
Soms is het lastig om een duidelijke hulpvraag te formuleren. Bijvoorbeeld: "Je hebt eigenlijk alles goed voor elkaar. Een baan, een huis, een gezin, genoeg vrienden en je onderneemt veel. Maar er knaagt iets, een gevoel van onrust, ontevredenheid. Echt genieten doe je niet. Je leeft je leven in een sneltreinvaart. Je hebt continu het gevoel dat er van alles moet, maar je weet eigenlijk niet waarom… je zou je toch gelukkig moeten voelen?” Dit kan heel frustrerend zijn. Je wilt graag een stap vooruit maken, maar je weet niet ‘welke kant die stap op moet’. Dit voorbeeld lijkt niet concreet, maar is wel een hulpvraag.

Soms is een hulpvraag wel helder. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe word ik assertiever?
  • Hoe zorg ik voor een goede balans in werk en vrij tijd?
  • Hoe overwin ik mijn dertigers-, veertigers- of vijftigersdilemma?
  • Waar komt die onrust toch vandaan?
  • Hoe maak ik de juiste keuze?
  • Hoe voorkom ik terugkerende conflicten, privé of op het werk?
  • Hoe voorkom ik overmatige stress en gespannenheid?
  • Ik wil een andere baan, maar vind het lastig om een stap te zetten.

 

Wanneer ga ik naar een coach en wanneer ga ik naar een therapeut?
Een coach heeft een duidelijk ander doel dan een therapeut, lees hier meer over...

 

 

Spiegelreflectiesessie

Soms heb je behoefte om even je hoofd te ordenen. Leer jezelf kennen én beter naar jezelf te luisteren. In een spiegelreflectiesessie gaan we bezig met hoe jij in jouw leven staat. In het hier en nu. Een éénmalige boost om de zaken weer op een rijtje te zetten en wat rust te creëren in je hoofd.

Dit kan in een éénmalige sessie, maar sommigen vinden het ook fijn om elk half jaar of jaar weer even goed in de spiegel te kijken. Zeg maar 'een periodieke onderhoudsbeurt' voor je hoofd.

Lees meer over onze werkwijze en kosten...

Kleurcoaching

Communiceren met kleur
Met kleur communiceer je. Dat doet de natuur met haar planten en dieren en wij mensen doen dat ook! Elke kleur heeft zijn eigen golflengte en trilling en ook een andere boodschap of emotie. Wist je dat we intuïtief reageren op kleuren? En op elke kleur reageren we ook weer anders. Persoonlijke groei kun je doormaken door je bewust te zijn van kleuren en ze te veranderen.

“Verander de kleuren in je wereld…..en je wereld zal veranderen!”
Thelma van der Werff, Colour Comfort

Colour Comfort methode
In ons daglicht zitten alle kleuren van het spectrum en om goed te kunnen functioneren hebben wij voldoende daglicht nodig. Het is belangrijk om goed af te stemmen op deze golflengte, net als het radiostation. Je zoekt de juiste frequentie en als de ruis eraf is ontstaat er flow. Je stemt af op je emotie, hoe je je voelt en dat vertaal je in een kleur. Als je in overeenstemming bent met jezelf dan ontvang je dat ook weer.

Dynamiek in praktijk biedt een éénmalige  'Kleurcoach Sessie' en een intensief verdiepingstraject 'Kleurrijker Leven' van een half jaar.

Lees meer over kleurcoaching...