Kleurcoaching

Colour Comfort methode

Communiceren met kleur
Met kleur communiceer je. Dat doet de natuur met haar planten en dieren en wij mensen doen dat ook! Elke kleur heeft zijn eigen golflengte en trilling en ook een andere boodschap of emotie. Wist je dat we intuïtief reageren op kleuren? En op elke kleur reageren we ook weer anders. Persoonlijke groei kun je doormaken door je bewust te zijn van kleuren en ze te veranderen.

Wat is kleur?
Simpel gezegd: Kleur is een zichtbare golflengte of straling. De stralen die ons oog niet kan zien zijn bijvoorbeeld de infrarode stralen, radiogolven, röntgenstralen. Licht zien we wel en kleur is de reflectie van licht. Als een materiaal alle kleuren reflecteert zien we wit en als een materiaal alle kleuren absorbeert zien we zwart. Geen abracadabra dus!

Colour Comfort methode
In ons daglicht zitten alle kleuren van het spectrum en om goed te kunnen functioneren hebben wij voldoende daglicht nodig. Het is belangrijk om goed af te stemmen op deze golflengte, net als het radiostation. Je zoekt de juiste frequentie en als de ruis eraf is ontstaat er flow. Je stemt af op je emotie, hoe je je voelt en dat vertaal je in een kleur. Als je in overeenstemming bent met jezelf dan ontvang je dat ook weer.

Dus vind je het lastig om iets te veranderen, heb je het al eens geprobeerd en ben je er al pratend niet uit gekomen? Wil je een doeltreffende oplossing zodat je verder kunt? Dan brengt de psychologie van kleur in de Colour Comfort methode de oplossing.

Is dat wel echt wat voor mij?
Vraag je dan het volgende eens af:

 • Je hebt alles gedaan aan je persoonlijke ontwikkeling! En toch kom je maar niet verder, terwijl je graag promotie wilt.
 • Jij wilt gezien worden en op de voorgrond staan. Je doet er alles aan om het goed voor te bereiden maar welke kleur zorgt ervoor dat je ook de aandacht krijgt die je verdient?
 • Je zit helemaal niet lekker in je velen je wilt dolgraag weer kunnen genieten en ontspannen.
 • Je wilt tijd voor jezelf en toch blijf je je spaarzame tijd maar weggeven. En toch lukt het maar niet om nee te zeggen en je grenzen aan te geven.
 • Je wilt schaamteloos succesvol zijn maar je houdt jezelf klein.

“Verander de kleuren in je wereld…..en je wereld zal veranderen!”
Thelma van der Werff, Colour Comfort

 

Kleurcoach Sessie

Hoe ziet een 'Kleurcoach Sessie' eruit?
Je schuift aan in mijn praktijk voor een intensieve sessie, waarbij we kijken naar je kleurkeuzes van vroeger en nu. Elke kleur geeft informatie over jouw kwaliteiten en talenten. Wat betekenen de kleuren waar je mee gestart, maar ook waar je mee gestopt bent? Wat is de geschiedenis en waar zit de oplossing?

Jouw persoonlijke kleuren
Door Colour Comfort methode worden jouw kwaliteiten helder en aan de hand van jouw persoonlijke kleuren. Als kleurentolk vertaal ik jouw kleuren in persoonlijke kwaliteiten, uitdagingen, valkuilen en behoeftes. In sommige talenten blink je nu uit, andere verdienen misschien meer aandacht. Zijn er kwaliteiten die een zetje nodig hebben? Of zijn er die eigenlijk een beetje minder mogen? Welke kleuren horen daarbij? En juist die kleuren krijgen de aandacht. We maken een plan om de kleuren die je goed doen in te zetten in het dagelijks leven en dat maakt een groot verschil.

Het resultaat
Na ons gesprek heb jij nieuwe inzichten opgedaan. Alleen inzicht is niet voldoende, dus om vervolgens in beweging te komen kijken welke kleuren jij kan inzetten om je doel te bereiken om een persoonlijke groei door te maken. Van dit alles krijg je een mooi verslag met daarin de betekenis van jouw kleuren, een analyse en een kleuradvies, zodat je het rustig nog eens na kan lezen. Zo kan jij op een fijne én leuke manier net even anders een positieve verandering doorvoeren in je leven! Wie wil dat nou niet?

Verdiepingstraject
Heb jij na een 'Kleurcoach Sessie' de smaak te pakken? Merk je dat het werken met kleur jouw iets brengt?  Dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor het verdiepingstraject 'Kleurrijker Leven'.

Durf jij voor kleur te kiezen?
Maak dan snel een afspraak voor jouw persoonlijke kleurcoach sessie.

 

Kosten 'Kleurcoach sessie' 

Een kleurcoach sessie duurt ongeveer 2,5 uur en kost € 140,-
(Inclusief verslag met daarin de betekenis van jouw kleuren, een analyse en een kleuradvies.)

Verdiepingstraject 'Kleurrijker leven'

Intensief programma van 6 maanden
Het verdiepingstraject 'Kleurrijker Leven' is een intensief en persoonlijk op maat gemaakte programma van 6 maanden. Je hebt alle tijd om te ontdekken welke dromen er voor jou spelen en hoe je stappen kunt zetten om deze waar te maken.

Persoonlijke groei
Tijdens dit verdiepingstraject starten we met de Colour Comfort Methode en  beginnen met een klein dagdeel waar je in relatief korte tijd veel antwoorden krijgt op jouw vragen. Je krijgt informatie door te kijken naar welke kleuren jij wel of niet in je omgeving hebt - of hebt gehad. De geschiedenis van jouw kleurkeuze vertellen namelijk heel veel. Ook de reden waarom je bijvoorbeeld onbewust bepaalde kleuren niet meer draagt vertelt jouw verhaal. Het maakt duidelijk wat er in die periode speelde in je leven, waarvan je eigenlijk geen idee had dat het zo belangrijk was.

Creatief bezig zijn met kleur
Dit traject bestaat niet alleen uit gesprekken, maar combineert dit juist met leuke creatieve opdrachten. Door de doeltreffende werkwijze en de kracht van kleur wordt je persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd op een leuke én luchtige wijze, maar soms ook confronterend.

Persoonlijke begeleiding
Ik begeleid je terwijl jij de stappen neemt die je al zo lang wilde nemen. Tijdens de sessies vraag ik je telkens wat je nodig hebt en wat er voor jou belangrijk is. Ik help je waar nodig, kijk met je wat lastig is en waar de ruimte zit. Zo neem je afscheid nemen van belemmerende overtuigingen, het klein houden van jezelf en keuzes die niet langer voor je werken.

Hoe ziet het er in de praktijk uit:

 • Doeltreffende startsessie (1 dagdeel)
 • 6 maanden lang intensief samenwerken
 • 4 persoonlijke sessies
 • Veel Praktische/creatieve opdrachten geheel op jouw situatie afgestemd
 • 6 maanden online ondersteuning, via mail en app

Het resultaat?
Samen maken we het thema waarin je verder wilt groeien heel helder. Je leert alles over de psychologie van kleur en de invloed daarvan op je emoties, gedrag en omgeving. Je ontdekt (nog beter) wie jij bent, wat je talenten zijn en waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. Na deze zes maanden weet je hoe je effectief actie kunt ondernemen, soms zelfs al door een kleine moeite. En je hebt:

 • Een naslagwerk waarin je altijd onze bevindingen en ontwikkelingen kunt nalezen
 • Afgerekend met belemmeringen en beperkende overtuigingen
 • Inzichten, en antwoorden op je vragen
 • Met veel plezier richting gegeven aan jouw doel

Vrijblijvend kennismakingsgesprek
Omdat het over jou en jouw ontwikkeling gaat én omdat het maatwerk is wil je dit graag met me bespreken kan ik me voorstellen. Daarom plan ik altijd eerst een vrijblijvend  kennismakingsgesprek van een half uur zodat we samen kunnen kijken of dit echt bij je past. Het is voor dit traject niet nodig om eerst een kleurcoach sessie te volgen.

 

Kosten verdiepingstraject 'Kleurrijker Leven' 

Intensief maatwerktraject van 6 maanden: € 797,00.
(Wat goed om te weten is: veel werkgevers zijn bereid om in de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers te investeren!)