Diensten

Persoonlijke coaching

De maatschappij van nu legt een grote druk op iedereen. Wij zetten je in je kracht en helpen je met jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, balans tussen werk en privé, loopbaanontwikkeling of als je bijvoorbeeld het gevoel hebt ergens in vast te lopen.

Bij een coachings-sessie of -traject werken wij vanuit een zogenaamde ‘hulpvraag’. Hier gaan wij praktisch en op een positieve manier mee aan de slag. Jij hebt de regie en bepaalt zelf de kaders hierin.

Een hulpvraag
Soms is het lastig om een duidelijke hulpvraag te formuleren. Bijvoorbeeld: “Je hebt eigenlijk alles goed voor elkaar. Een baan, een huis, een gezin, genoeg vrienden en je onderneemt veel. Maar er knaagt iets, een gevoel van onrust, ontevredenheid. Echt genieten doe je niet. Je leeft je leven in een sneltreinvaart. Je hebt continu het gevoel dat er van alles moet, maar je weet eigenlijk niet waarom… je zou je toch gelukkig moeten voelen?” Dit kan heel frustrerend zijn. Je wilt graag een stap vooruit maken, maar je weet niet ‘welke kant die stap op moet’. Dit voorbeeld lijkt niet concreet, maar is wel een hulpvraag.

Soms is een hulpvraag wel helder. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Hoe word ik assertiever?
  • Hoe zorg ik voor een goede balans in werk en vrij tijd?
  • Hoe overwin ik mijn dertigers-, veertigers- of vijftigersdilemma?
  • Waar komt die onrust toch vandaan?
  • Hoe maak ik de juiste keuze?
  • Hoe voorkom ik terugkerende conflicten, privé of op het werk?
  • Hoe voorkom ik overmatige stress en gespannenheid?
  • Ik wil een andere baan, maar vind het lastig om een stap te zetten.

Lees meer over onze werkwijze en kosten…

Wanneer ga ik naar een coach en wanneer ga ik naar een therapeut?
Een coach heeft een duidelijk ander doel dan een therapeut, lees hier meer over…

 

Pre-coaching

Voor werkgevers hebben wij zakelijke trajecten waarmee zij, op een laagdrempelige wijze, preventief hulp kunnen bieden om werknemers beter in hun vel te laten zitten en hiermee ‘erger’ te voorkomen.

Voorkom een ‘Burn-out’ of ‘Bore-out’ op tijd!
“Voorkomen is beter dan genezen.” Een simpel uitgangspunt. Iedereen loopt tegen dingen aan en heeft wel moeite met een aantal zaken. Vaak komt het neer op het willen veranderen van een situatie. Dat is meestal niet makkelijk en het is verstandig hierbij hulp te vragen en niet te wachten tot de situatie verergerd. Dan loop je kans op bijvoorbeeld een ‘burn-out’ en op een langdurige onprettige periode.

Meer informatie over pre-coaching…

 

Intervisie

Intervisie is een georganiseerd gesprek tussen 6-8 vakgenoten of professionals. Onderwerp van gesprek is een casus over een actuele werksituatie die je zelf inbrengt, vergezeld door een intervisievraag. Het gaat om een korte beschrijving van een situatie waarin jezelf een actieve rol hebt en die je ervaart als een puzzel. De intervisor biedt collegiale ondersteuning en advisering gericht op het verbeteren van de werksituatie.

Deelnemen?
Wil je ook aan de slag met intervisie? Neem gerust vrijblijvend contact op! Je kunt je aanmelden met je eigen team of als individu. In dat laatste geval kijken we of er een geschikte plek is binnen een bestaande groep.